در آينده جهانیان ما را با ادبیات پايداري خواهند شناخت


سرپرست حوزه هنري استان اردبيل گفت: به یقین می گویم که اگر بعدا حرفی برای گفتن داشته باشیم مطمئنا در حوزه ادبیات پایداری خواهد بود و جهانیان ما را با این ادبیات خواهند شناخت. بنابراین بهتر و موثر است که در این حوزه فعالیت بهتری داشته باشیم.
سرپرست حوزه هنري استان اردبيل درباره بي توجهي به مسأله جذابيت كتاب در حوزه ادبیات پایداری افزود: والله این مسئله از دغدغه های من است حتی چند سال پیش به آقای سرهنگی پیشنهاد دادم که بیایم با دوستان دیگر که در زمینه ادبیات دفاع مقدس فعالیت داریم، روندی را در پیش بگیریم که به سمت یکسان سازی مولفه های کیفیت محتوایی آثار برویم. الان خیلی از نهادهایی که متولی تدوین کتاب های حوزه دفاع مقدس هستند، تنها هدفشان انتشار است و به دنبال بالا بردن آمار هستند. ولی اصلا به مسئله جذابیت کتاب برای مخاطبان توجهی نمی کنند.باید در کنار انتشار به ذائقه مخاطب هم توجه داشته باشیم. متاسفانه فراموش كرده ایم که زبان سرباز علاوه بر جبهه، توپ و تانگ عاطفه هم دارد و در وحله اول این فرد انسان است و با عواطف عمیق انسانی نسبت به همسر، فرزندانش و ... هم ثبت کنیم ولی در بیشتر این کتاب ها این مسائل نادیده گرفته می شوند. مصاحبه گر باید به مسائل توجه زیادی داشته باشد وگرنه روایت کردن این که در جبهه چه گذشت، جذابیتی برای مخاطب ندارد.
وي درباره دلايل كم توجهي به تدوین و ثبت خاطرات در شهرستان ها افزود: ما نه تنها کم کار هستیم بلکه غفلت هم می کنیم. به قول آقای سرهنگی زمان دزد خاطرات است. همه ما در شهرستان ها انگار دچار فراموشی هستیم. تا تشیع شهیدی می شود، تازه افسوس می خوریم که ای کاش خاطراتش را ثبت می کردیم. الان در استان اردبیل رزمندگان زیادی از لشکر 31 عاشورا سکونت دارند، که هنوز خاطراتشان تدوین نشده و کسی هم به فکر این کار نیست. ما باید با همکاری سایر نهاد ها ضمن برگزاری جلسات نقد و بررسی آثار حوزه ادبیات پایداری، تلاش بیشتری در ثبت و ضبط خاطرات رزمندگان داشته باشیم. الان وضعیت در استان اردبیل بهتر شده و چندین نهاد پای کار آماده اند، مثلا حوزه علمیه اردبیل در حال تدوین خاطرات شهدای روحانی است. حتی بعد از رونمایی از کتاب «ساعت 1:25 دقیقه شب به وقت بغداد» چند نفری از دوستان رزمنده مراجعه کرده اند و درخواست ثبت خاطراتشان را دارند.
سرپرست حوزه هنري استان اردبيل با اشاره به فعاليت هاي امسال حوزه هنری برای تدوین کتاب گفت: برای امسال چندین کتاب را مد نظر داریم که برخی از این کتاب ها در خود استان منتشر خواهند شد از جمله این کتاب ها می توان به کتاب «پلاکارد های خالی گردان» خاطرات یکی از جانبازان اردبیلی به نام مهدی آقازاده اشاره کرد که قرار است تا هفته دفاع مقدس منتشر شود و در همان هفته دفاع مقدس رونمایی شود. کتاب بعدی هم درباره پنچ نفر از مبارزان و فعالین اردبیلی در زمان انقلاب اسلامی است که کارهای تدوین و صفحه آرایی این کتاب انجام شده و تا پایان سال منتشر خواهد شد. برخی از این کتاب ها هم به حوزه هنری مرکز فرستاده خواهند شد. از جمله« روزی به طول تاریخ» که یک کار پژوهشی درباره روز عاشورا است که این کتاب در انتشارات سوره مهر منتشر خواهد شد. کتاب بعدی از خودم است؛ خاطرات علی لطفی در کتاب «خاکریزهای دوره گرد» است که این کتاب هم مراحل آماده سازی خود را در سوره مهر طی می کنند. کتاب «حسن مهر» باز هم یک کار تحقیقی پژوهشی از مرحوم سید امین موسوی است درباره سیره عملی و تطبیقي حضرت رسول اکرم (ص)و امام خمینی (ره) که این کتاب هم از آثار خوب حوزه هنری اردبیل است که برای کارشناسی تحویل امور استان هاي حوزه هنری شده است. کتاب «کشاور و سفره جادو» درباره ادبیات فولکلور آذربایجان هم در دست نگارش دارم که به دو زبان ترکی و فارسی منتشر خواهد شد. دیوان اشعار عسگر شاهی زاده هم ماحصل 50 سال فعالیت ادبی این شاعر پر آوازه اردبیلی است که این کار هم به احتمال زیاد توسط حوزه هنری مرکز منتشر خواهد شد.
ناطق در پايان خاطرنشان كرد: به یقین می گویم که اگر بعدا حرفی برای گفتن داشته باشیم مطمئنا در حوزه ادبیات پایداری خواهد بود و جهانیان ما را با این ادبیات خواهند شناخت. بنابراین بهتر و موثری است که در این حوزه فعالیت بهتری داشته باشیم.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره